X

Vakıa Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Vakıa Suresi’nin Fazilet ve Sırları
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim her gece Vakıa Suresini okursa, ona asla fakirlik isabet etmez."(1)

    Abdullah ibni Mesud (Radıyallahü Anh) vefat edeceği vakit müminlerin emiri olan Hazreti Osman (Radıyallahü Anh) onu ziyarete gelir. Ona "Neden şikayetin var?" deyince, o şöyle der: "Doktor beni hasta etti. Artık bana kim derman olabilir." O zaman Hazreti Osman (Radıyallahü Anh): "Sana devlet hazinesinden maaş bağlatayım mı? deyince, O: "İstemez" der. O zaman Hazreti Osman (Radıyallahü Anh): "Arkanda kızlar bırakacaksın onlara lazım olur" deyince, Abdullah ibni Mesud (Radıyallahü Anh) yukarıda zikredilen hadisi şerifi rivayet ederek: "Ben kızlarıma her gece Vakıa Suresini okumalarını emrettim, onlarda buna devam ediyorlar. Dolayısıyla onlarda muhtaç olmazlar " der.(2)

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Vakıa Suresi, zenginlik suresidir. Onu okuyunuz ve o sureyi kadınlarınıza ve çocuklarınıza da öğretiniz."(3)

Rivayet Edildi ki:

  • Bu sureyi okumaya devam eden kimse, fakirlikten emin olur, dünya kendiliğinden ayağına gelir.
  • Her gün sabah ve akşam bu sureyi okuyan kimse hayatı boyunca açlık ve susuzluk acısı nedir bilmeden dünyadan göçer. Hayatı boyunca başka hiçbir tehlike yüzü de görmez.
  • İkindi namazından sonra 14 defa okunursa, rızık yağmur gibi yağar, Allah’u Teala işlerini kolaylaştırır. Bu bereketli surenin her gece akşam namazından sonra okunması tavsiye edilmiştir. Rızık, fakirlik ve yoksulluktan kurtulup zenginlik nimetine kavuşmak için okuyanlar, akşam namazından sonra okumaya devam etmelidirler.
  • Bu sureyi ara vermeksizin 40 gün 40 defa okuyan kişi, asla fakirlik çekmez. Allah’u Teala o kişiye yorulmadan ve günaha girmeden helal rızıklar nasip eder.
  • Ölmekte olan bir kişiye Vakıa Suresi okunursa, münker ve nekir meleklerinin suallerine kolaylıkla cevap verir.
  • Ariflerden bazıları demişlerdir ki: "Ölmüş bir kimsenin üzerine Vakı Suresi okunursa, meyyitin acı ve ıstırabı hafifler. Ölümle burun buruna gelen ve cen vermekte olan ağır bir hastanın üzerine okunursa, imanla göçmesine vesile olur. Azrail (aleyhhisselam) da o kimseye karşı çok nazik davranır. Abdestli olarak her gün sabah akşam bu sureyi birer defa okuyan kimse hayatı boyunca açlık ve susuzluk acısı nedir bilmez ve hiçbir tehlike yüzü görmez."
  • İmam Kurtubi (Rahimehullah) buyuruyor ki: "Tohum ekerken E’üzü-Besmele’den sora Vakıa suresinin 63-64. ayetleri ve zikredilen duayı okumak müstehaptır. Ayrıca ekine isabet edecek zararın uzaklaştırılmasına vesile olur.

    Tohum Ekerken Vakıa Suresinden Sonra Okunacak Dua

  • İdrar yollarında rahatsızlığı olan kişi, Vakıa Suresinin 5-6. ayetleri ile Hakka Suresinin 14. ayetlerini yazıp zemzem suyunun içinde beklettikten sonra içerse, bi-iznillah hastalığına şifa olur.

Dipnot ve Kaynaklar

  1. Beyhaki, Şu’abül-İmân, 2/491; İbni Sünni, Sahih, 680
  2. İbni Kesir Tefsiri, 4/281; Nefefi Tefsir, 4/222
  3. Fethu’l-Kadir, 5/146; Tıbyan Tefsiri, Vakı’a Suresi

Yazı en son ne zaman güncellendi? : 28 Kasım 2012 18:52

Yorumlar (127)

  • ne güzel sizin adınıza sevindim.bende 1,5 aydır okumaya devam ediyorum

  • Bayanlar için 40 gün ara vermeden okumak imkansız ezbere bilmeyenler için nasıl yapmamız lazım hocam ara verip tekrar devam etsek oluyormu ?

  • Babam çok borçluydu kardeşim kredi çekti birazını kapattı fakat biraz daha var bi kardeşime üzülüyorum bi babama ne yapacağımı şaşırdım babam 50 yaşında hiç bi işi yok ben evliyim onları düşünmekten yoruldum evimle ilgilenemez oldum siteyi yeni gördüm vakıa süresini okusam faydası olur mu

    • Vakia suresi öyle bir nimettirki bunu ancak veliler Peygamberler ve siddiklar hakkiyla bilirler.
      Buna devam eden hic bir mümin madur kalamaz insallah. Allah yardimcimiz olsun

    • Gamze hanım, ben kendim 2016 başında ciddi bir maddi sıkıntıya düştüm ve neredeyse her gün vakıa suresini okudum ve okumaya devam ediyorum. Tüm sıkıntılarım'dan şu an kurtuldum gerçekten faydasını görürsünüz.

  • Selamun aleykum hocam ben yurtdisina evlendim ve buraya geldik esimin ruhsal problemleri var cok sinirli ve her saniye seytana yenik dusuyo bu ramazan kendi istegiyle iyi kotu ramazan orucunu tutuyor ve 4 rekat namaz kiliyo ogretmek istiyorum ben boyle ogrendim diyo iyi bir hayat surmek istiyo ama kendi egoizmi yuzunden kendinede bizede hayati zehir ediyo hep dua edip yardim istiyorum allahtan helal kildigin esimi haramdan kurtar rabbim diye sizin tavsiye edeceginiz bir dua varmi ben birde evlat sahibi olmak istiyorum bunun icin bir duaniz varmidir hocam allah razi olsun sizdende vesile olanlardanda

  • Selam aleyküm hocam ben arapça okumasını bilmiyorum sadece türkçe bilyorum nasıl yapim

Benzer Konular